WORD FEEDTRUCKER

Alle hulp is welkom!

Lees meer over de verschillende manieren om ons te helpen:


Ik doneer


Ik word vrijwillig


Ik word partner

 

Het project

Met onverkocht voedsel Feedtruck België kookt hoogwaardige maaltijden en distribueert ze vervolgens naar de allerarmsten tijdens een vreugdevolle en gezellige avond.

Men betreurt een aanzienlijke verspilling van voedingsmiddelen. Dicht bij de vervaldatum worden ze weggegooid terwijl ze nog perfect eetbaar zijn. Daklozen krijgen daarentegen niet vaak genoeg te eten en er is zelden toegang tot een uitgebalanceerd dieet. Bovendien lijden deze kwetsbare mensen dagelijks aan eenzaamheid, afwijzing en een zeker gebrek aan waardigheid.

Deze drievoudige observatie inspireerde Feedtruck België: waarom zou je het onverkochte voedsel niet verzamelen om dit te transformeren in hoogwaardige maaltijden die aan daklozen kunnen worden uitgedeeld … en dit allemaal gedurende een gezellige avond geanimeerd door vrijwilligers ?

In het vooruitzicht van een duurzame en solidaire economie combineert het Feedtruck België-project de inzet van vrijwilligers met culinaire creativiteit om de allerarmsten meer menselijke waardigheid te geven en zo de groeiende sociale ongelijkheden in onze samenleving te verminderen.

Elke maand verzamelt een team van feedtruckers (6 tot 8 personen) onverkocht voedsel in samenwerking met partners van de vereniging. Ze transformeert dit voedsel in heerlijke maaltijden die met een bestelwagen worden vervoerd naar een partnercentrum dat daklozen verwelkomt.

Ons team verdeelt dan ‘s avonds deze maaltijden die samen met een zanger, een muzikant of een goochelaar… geanimeerd worden. Het team animeert ook verjaardagsfeesten !

ONZE MISSIES

DE BESTRIJDING VAN VOEDSELAFVAL

FeedTruck verzamelt en geeft een tweede kans aan onverkocht voedsel en stimuleert daarmee een circulaire economie.

HOOGWAARDIGE MAALTIJDEN BEREIDEN

We koken met liefde en vreugde gezonde en evenwichtige maaltijden voor daklozen.

BELEEF FEESTELIJKE EN GEZELLIGE MOMENTEN

Tijdens de animatie van avonden beleven we vreugdevolle momenten met daklozen en dragen we bij ze op te vrolijken.

EEN SOLIDARITEITSMAATSCHAPPIJ

Door tijd voor elkaar te nemen en gezelligheid rond een heerlijke maaltijd aan te moedigen, willen we de solidariteit in onze samenleving verbeteren en sociale verschillen verkleinen

ONZE PARTNERS

DoucheFLUX is opgericht met als doel de herintegratie te bevorderen van de meest hulpbehoevenden, met of zonder dak boven het hoofd, met of zonder papieren, uit de buurt of elders, dankzij een brede dienstverlening en activiteiten. Ze kunnen ook een van onze vrijwilligersteams vervoegen.

 

DoucheFLUX wil mensen waardigheid, energie en zelfvertrouwen geven, om grote en kleine stappen te zetten in het leven, de straat te verlaten of niet (opnieuw) dakloos te worden.

 

Elke laatste zaterdag van de maand begeef FeedTruck zich naar hun gebouwen om de verjaardagen van de maand te vieren. Sfeer verzekerd!

 

Klik hier om meer te weten over DoucheFLUX.

Elke laatste zondag van de maand bereidt FeedTruck heerlijke gerechten uit onverkochte goederen en deelt deze uit bij Hoeksteen.

 

Reeds gedurende vele jaren worden de Brusselse organisaties geconfronteerd met stijgende armoede, een stijgend aantal thuislozen en een explosieve groei van tijdelijke migranten.

 

Hoeksteen vzw werd in 1987 opgericht door burgers bezorgd over het lot van daklozen. De vzw biedt gedurende het hele jaar opvang aan, zowel ’s nachts als overdag, met douches, dutjes en psychosociale steun.

 

Klik hier om meer te weten over Hoeksteen.